Val a dir que la indefinició i poca informació que hi ha sobre el perfil del psicopedagog/a al CDIAP. Els Centres, tots ells en concertació amb el Departament de Benestar i Família, tenen gran confusió a l’hora d’indicar el perfil contractat, però en canvi la funció bio-psico-socioeducativa, com a pedagogues, sí que la desenvolupen en el sí de l’equip, d’acord amb el Llibre Blanc de l’Estimulació Precoç (pàg. 44):
“...l’equip dels CDIAP ha de ser multiprofessional, de caràcter interdisciplinari i d’orientació holística, en el benentès que la intervenció abasta aspectes intrapersonals, biològics, psíquics, social i educatius, propis de cada individu; i interpersonals, relacionats amb el seu propi entorn, com per exemple la família, l’escola i la cultura. L’equip ha d’estar constituït per especialistes en atenció precoç, procedents dels àmbits mèdic, psicològic, educatiu i social...”
La tasca del psicopedagog, com a especialista en prevenció i rehabilitació, va dirigida a la detecció precoç dels signes de risc del/ de la usuari/ària i del seu entorn més immediat.
La tasca del/de la psicopedagog/a terapeuta, com a especialista en detecció i estimulació global en usuaris amb signes de risc i/o amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials , permet detectar i potenciar al màxim totes les capacitats de l’infant per tal de millorar el seu grau de competència en el seu entorn familiar, escolar i social.
No hay comentarios:
Publicar un comentario